Het gaan werken in de uitvaartbranche zat al een tijd in mijn hoofd. Ik ben toen zo’n twee jaar geleden als kistdrager begonnen en wat later ook nog als verzorger van overledenen. Vervolgens ben ik gestart met de opleiding tot uitvaartverzorger bij Docendo en werkte ik langzaam toe naar iets wat nu dus realiteit geworden is: een eigen uitvaartonderneming. Een onderneming waar ik terug wil naar een beroep waarin ik écht iets voor een ander kan betekenen. Waar ik als uitvaartverzorger mij ten dienst wil stellen aan nabestaanden die een geliefde verloren hebben en daar afscheid van willen/moeten nemen. In dat proces wil ik graag een rol spelen door daarin te regelen, te luisteren, advies te geven en te begeleiden.

Ik vind het belangrijk dat de nabestaanden degenen zijn die bepalen hoe de uitvaart uiteindelijk zal gaan. Tijdens het gesprek met de nabestaanden zal ik dat dan ook helder proberen te krijgen. Uiteraard zal ik advies geven als daarom gevraagd wordt, maar de nabestaanden zijn degenen die bepalen en beslissen.

Wat ik ook erg belangrijk vind, is dat mensen tijdig nadenken over hun eigen uitvaart. En daar actie op ondernemen. Dat kan zijn om het te bespreken met iemand, maar ook om alvast zaken vast te leggen en te regelen. Zodat, als het moment daar is, duidelijk is hoe de uitvaart eruit moet komen te zien.

Met deze onderneming hoop ik van betekenis te kunnen zijn voor mensen die een naaste verliezen. Ik hoop dan ook u van dienst te kunnen zijn als dat voor u van toepassing is. Wilt u liever eerst kennismaken? Dat is uiteraard mogelijk. Ik hoor graag van u.