Deze week was er opmerkelijk nieuws in de uitvaartbranche. De lancering van de website http://doe-het-zelf-uitvaart.nl/. Het idee achter deze website is dat mensen een uitvaart kunnen regelen zonder dat ze daarbij een uitvaartonderneming nodig hebben. En het is wettelijk gezien inderdaad niet nodig om een uitvaartonderneming in te schakelen bij een overlijden. Alles wat je moet weten staat op deze site. Van het melden van het overlijden tot en met het grafmonument/de asbestemming.

Ik ben een groot voorstander van het zoveel mogelijk zelf doen en betrokken zijn bij de nabestaanden bij een uitvaart. Maar persoonlijk denk ik dat veel mensen niet zitten te wachten om dit allemaal zelf te doen. In een periode van verdriet en rouw allerlei zaken moeten regelen waar je geen ervaring mee hebt of kennis van hebt, lijkt mij lastig en al helemaal niet waar je op dat moment zin in hebt. Maar we zullen het zien. Is dit de toekomst van de uitvaartwereld of blijven mensen dit toch uitbesteden aan mensen die de ervaring, kennis en contacten hebben?

En mocht je voor een doe-het-zelf uitvaart gaan en ergens tegenaan lopen of hulp nodig hebben, kun je ons natuurlijk altijd bellen!

doehetzelf