Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik officieel ben begonnen met Van der Bent Uitvaart. Een moment om heel kort toch even bij stil te staan. Terug te kijken naar het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat hopelijk allemaal nog komen gaat.

Ik heb dit eerste jaar drie uitvaarten mogen doen. Drie families die mij in mij het vertrouwen hadden dat ik de uitvaart voor hun geliefde goed zou kunnen regelen. Heel bijzonder om dat te mogen ervaren en om dat vertrouwen ook niet te beschamen.
Daarnaast heb ik een uitvaart al bijna helemaal doorgesproken en vastgelegd van iemand die weet dat het eind van het leven in zicht is. Voordat ik startte was mijn verwachting/hoop dat ik het eerste jaar ongeveer vier uitvaarten zou mogen doen. Die inschatting klopte dus redelijk.

Wat het volgende jaar gaat brengen? Ik wacht rustig af. Natuurlijk hoop ik dat meer mensen mij gaan zien als degene die de uitvaart van hun naaste of van zichzelf mag gaan begeleiden. Ik heb dit eerste jaar ervaren dat ik dat kan. En dat wil ik graag inzetten om anderen bij te staan als ze een naaste moeten loslaten.