A.s. dinsdag wordt weer een belangrijke stap gezet in het wetsvoorstel dat het mogelijk maakt om levenloos geboren kinderen officieel te laten registreren in de Basisregistratie Personen (zie hier). Natuurlijk is het jammer dat daar zo’n tijd overheen moet gaan (zo’n twee jaar geleden werd dit alles in gang gezet; zie dit bericht), maar het belangrijkste is natuurlijk dat dit er uiteindelijk gaat komen. De mogelijkheid om te laten registreren is met terugwerkende kracht, dus voor iedereen die hier helaas mee te maken heeft gehad.

Dinsdag wordt er dus officieel gestemd in de Tweede Kamer. In eerste instantie zou het als hamerstuk goedgekeurd worden, maar gelet op het onderwerp is besloten er een officiële stemming voor te houden. Vervolgens moet de wet nog door de Eerste Kamer worden goedgekeurd. De verwachting is, gezien de meerderheid van de politieke partijen die achter dit wetsvoorstel staan, dat dit geen probleem gaat worden.
Hopelijk gaat daar niet weer een periode van twee jaar overheen…