Al eerder berichtten wij over de (aanstaande) mogelijkheid om levenloos geboren kinderen te kunnen registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Iets waar de wet- en regelgeving tot nu toe niet in voorzag. Maar vandaag, 4 februari 2019, is dat (eindelijk) de mogelijkheid om dat wel te kunnen doen. Ook met terugwerkende kracht.

Hoe de inschrijving in zijn werk gaat, staat bijvoorbeeld hier beschreven. Bij veel gemeentes moet je eerst (en dat kan vaak online) een afspraak maken met de afdeling Burgerzaken. Een id en de akte van geboorte (levenloos) of, als je deze niet hebt, een ander document waarop staat dat je kind levenloos geboren is of vlak na de geboorte is overleden, zijn dan nodig om de registratie te kunnen laten plaatsvinden.

Voor veel ouders komt vandaag een langverwachte wens in vervulling. Namelijk dat hun kind niet alleen voor zichzelf, maar ook officieel deel uitmaakt van hun gezin.