Het komt in de praktijk nog (te) vaak voor: iemand overlijdt en bij het bespreken van de aanstaande uitvaart met de nabestaanden is eigenlijk niet bekend wat de wensen van de overledene waren. Een begrafenis of crematie? Een kerkelijke uitvaart of juist niet? Een kist, een mand of een wade? “Ja, daar hadden we het eigenlijk nooit over…”

Gelukkig kom ik in de praktijk het tegenovergestelde ook tegen. “Alstublieft, hierin staat precies zoals hij/zij het wilde. Dat was klaargelegd bij alle belangrijke papieren. Voor als het zover zou zijn.”
Wat een ander eerste gesprek met de nabestaanden betekent dat!

Uw uitvaartwensen bespreken met uw naasten en/of deze vastleggen is zo belangrijk. Door ze op papier te zetten en te ondertekenen (in een zogenaamde wilsbeschikking) maakt dat zoiets zelfs rechtsgeldig is. Dat dus zeker is dat het uiteindelijk ook zo uitgevoerd gaat worden.

Een formulier om een en ander in vast te leggen is op onze site te vinden: hier
Maar het is ook mogelijk om een afspraak te maken met ons. Om samen te bespreken wat er zoal mogelijk is en wat het beste bij je past. U kunt altijd contact met ons opnemen om een afspraak daarvoor te maken.