‘Dit boek moet je lezen!’ klinkt zo populair en als een verplichting, maar eigenlijk is dat wel wat ik wil zeggen…

Het boek ‘Slotcouplet’ van longarts Sander de Hosson beschrijft op een rauwe, eerlijke, ontroerende, soms confronterende manier wat hij in zijn werk meemaakt in de zorg voor, veelal, doodzieke patiënten.

In korte verhalen komen mensen (en hun naasten) voorbij waarvan de meesten zullen gaan sterven aan hun ziekte. In die fase van hun leven nog iets moois/leuks/zinnigs/blijvends/enzovoort kunnen toevoegen, is belangrijk. In het boek staat hierover geschreven ‘Leven toevoegen aan de dagen, niet dagen aan het leven’.

Sander de Hosson laat je kort kennismaken met mensen zoals jij en ik en dat maakte dat het boek mij ook liet nadenken over wat ik zou doen of willen als ik in een soortgelijke situatie terecht zou komen. Het gaat over leven en (naderende) dood en wat dat met je doet. Om daar over na te denken is zinvol, vind ik. Dit boek kan daarbij helpen en wil ik iedereen dan ook van harte aanraden om te gaan lezen!