Ruim 1 op de 3 mensen praat nooit over de dood. Terwijl het juist waardevol is om samen bij de dood stil te staan, erover te praten en elkaar erbij te helpen. Het gesprek aangaan verbindt en verrijkt.” aldus Stichting Ideële Reclame (SIRE).

Vandaag start SIRE een campagne om de dood bespreekbaar te maken. Zie bijvoorbeeld dit bericht op NOS.nl. Een campagne die Van der Bent Uitvaart van harte ondersteunt!
Op de site van SIRE is bijvoorbeeld een groot aantal dooddoeners te lezen die gebruikt worden in gesprekken over de dood. Ook zijn er commercials te zien die de komende tijd gebruikt zullen gaan worden in de media.

Voor meer informatie kun je naar de site van SIRE gaan.

En probeer, als dat nu nog niet het geval is, de dood als een ‘normaal’ gespreksonderwerp te zien. Over hoe je bijvoorbeeld je eigen uitvaart zou willen hebben. Of wat het overlijden van dierbaren met je doet/gedaan heeft.

Uiteraard kun je altijd voor vragen over de dood of over een uitvaart bij ons terecht.