Nee, dit is geen oproep tegen het cremeren. Iets heel anders. Deze week was er namelijk wat ophef in ‘uitvaartland’. Een uitvaart had € 18.000,- gekost en dat was in het nieuws gekomen. En daar vond ‘men’ wat van. Uitspraken van collega’s als “zo’n hoge factuur zou bij ons nooit de deur uit gaan“, gaven aan dat dit blijkbaar niet kon. Nu is € 18.000,- inderdaad een hoog bedrag voor een uitvaart, maar zonder inzicht te hebben in de factuur, kun je hier natuurlijk niets over zeggen. Er zijn genoeg keuzes die gemaakt kunnen zijn bij de betreffende uitvaart, waarbij je uiteindelijk op dit bedrag kunt uitkomen.

En een uitvaart is zo duur als je het zelf maakt. Er zijn uiteraard kosten waar je niet omheen kunt, maar er zijn genoeg onderdelen van een uitvaart die niet per se hoeven of waar een goedkoper alternatief is voor wat ‘normaal’ is.
Het belangrijkste is om duidelijkheid te krijgen over de kosten van je uitvaart. Dan kan vooraf (je kunt je wensen bespreken met een uitvaartonderneming en die kunnen dan een kostenoverzicht geven), maar ook bij een overlijden is het heel normaal om aan de uitvaartverzorger te vragen wat de kosten zijn van de verschillende keuzes die gemaakt moeten worden bij een uitvaart. En dan kom je meestal op een bedrag uit dat aanzienlijk lager is dan € 18.000,-, maar dat terzijde.

Wil je zelf weten wat een uitvaart (ongeveer) kost, kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.