Als er grote uitgaven gedaan moeten worden, wordt van tevoren veelal eerst het een en ander uitgezocht. Wie biedt het aan? Wat kost het bij de een en wat bij de ander? Welke varianten zijn er zoal en is er daarin verschil in kwaliteit? Enzovoort. Bij uitvaarten, waar de kosten meestal aanzienlijk zijn, lijkt dit hele proces vooraf niet plaats te vinden. Dat vind ik bijzonder. En natuurlijk is er bij een plotseling overlijden niet te tijd hiervoor, dan snap ik het. Maar het verbaast mij dat zoveel mensen zich eigenlijk niet bewust zijn van de kosten van een uitvaart.

Want deze week kwam ik dit bericht tegen in een bericht in de media: “Begraven en cremeren is weer duurder geworden”. Zie bijv. hier. Maar weet je eigenlijk wel wat de kosten daarvan zijn? En zo nee, is het niet handig om dat wel te weten? Mocht je geconfronteerd worden met een uitvaart, is het toch verstandig om te weten wat daar de kosten van zijn, lijkt mij?

Ik wil je dan ook uitdagen om hier toch een keer aandacht aan te besteden. Ook al is het helemaal niet aannemelijk dat er binnenkort een uitvaart zal zijn. Voor vrijblijvende informatie over een uitvaart (en dus ook de kosten), kun je altijd contact opnemen met Van der Bent Uitvaart. Via [email protected], telefonisch of WhatsApp (06 – 23 56 19 17).

Foto van Nu.nl