E en tijdje terug maakte ik kennis met ‘de waakdoos’ (www.waakdoos.nl) en nam ik mij voor om zoiets ook beschikbaar te stellen voor degenen die daar behoefte aan hebben. Ik zie hierin namelijk een nuttige, praktische ondersteuning in een (vaak) zeer moeilijke en verdrietige periode, namelijk de laatste fase van iemands leven. Deze periode van ‘waken’ (zoals het genoemd wordt), is een intensieve periode. Vanzelfsprekend voor degene die gaat overlijden, maar ook voor de mensen eromheen.

Herinneringen worden gedeeld, er wordt afscheid genomen en naasten proberen degene die gaat overlijden zo goed mogelijk te ondersteunen hierin en niet alleen te laten zijn. De inhoud van deze ‘waakmand’ (zoals wij hem noemen) kan hierbij ondersteunend zijn. Ter informatie, om naar te luisteren, om (voor) te lezen, om vast te (laten) leggen, ter ontspanning, enzovoort.

Van der Bent Uitvaart stelt deze waakmand geheel kosteloos beschikbaar voor iedereen die interesse heeft. Mocht u gebruik willen maken van deze mand, kunt u, 24 uur per dag, contact met ons opnemen. Dan brengen wij de mand naar u toe. U mag de mand gebruiken zolang als u wilt.